Rakentajan sanasto

Onko rakentamisen sanasto hallussa?

Omakotitalon rakentaminen on iso kokonaisuus ja monelle uusi asia, eikä rakentamiseen liittyvät sanat ja termit ole välttämättä tuttuja. Ei hätää – Sievitalolla autamme sinua mielellämme!

Sievitalon Rakentajan oppaasta löydät rakentamisen sanastoa selitteineen. Katso tästä neljä kysytyintä termiä ja löydä loput Sievitalon Rakentajan oppaasta. Ja jos sieltäkään ei löydy hakemaasi, älä epäröi kääntyä meidän ammattilaistemme puoleen – Sievitalon taloedustajat ovat sinua varten. Ota yhteys taloedustajaan.

PÄÄSUUNNITTELIJA

Asiakkaan edunvalvoja suunnittelussa ja apuna rakennuslupaa haettaessa. Pääsuunnittelija huolehtii suunnittelun kokonaisuudesta, ja hän voi toimia myös vastaavana työnjohtajana.

KVV / IV

KVV on kiinteistön vesi-ja viemärilaitteistot,
IV tarkoittaa ilmanvaihtoa.

SUUNNITTELUTARVERATKAISU

Ennen kuin rakennuslupa voidaan myöntää alueelle, jolla ei ole voimassa asemakaavaa, tarvitaan usein suunnittelutarveratkaisu. Siinä harkitaan edellytykset rakennusluvan myöntämiselle. Ratkaisu edellyttää tavanomaista lupamenettelyä laajempaa harkintaa.

PERUSTAMISTAPALAUSUNTO

Maaperätutkimusten pohjalta laaditaan yksityiskohtaiset perustamistapalausunnot. Niistä selviää maan kantavuus ja siihen sopiva perustamistapa.