Liiketoimintajohtajan katsaus

Liiketoimintajohtajan katsaus  |  04/2024

 

Niin se vain ensimmäinen kvartaali tätäkin vuotta on eletty, kevätpäiväntasaus ohitettu, kellot siirretty kesäaikaan ja kevään merkit jo nähtävissä suurimmassa osassa maatamme.

Mennyt vuosi 2023 on nyt taloudenkin osalta laitettu Sievitalolla pakettiin ja tilinpäätös on vahvistettu. Meillä vuotta voitaisiin kuvailla haasteelliseksi, mutta onnistuneeksi. Lähtötilanne vuoteen oli haastava: laskeva markkina, nousevat korot ja inflaatio, sota Ukrainassa, yleinen epävarmuus tulevaan, pankkien kiristynyt luotonantopolitiikka jne. Suomalaisten unelma omistaa ja asua omakotitalossa ei kuitenkaan ole kadonnut mihinkään; tämä oli ja on edelleen meille Sievitalolaisille ja kaikille alan toimijoille positiivinen ja tärkeä tieto.

Menneen vuoden aikana olemme keskittyneet päivitetyn strategiamme mukaisesti rakentamisprosessien ja laadun kehittämiseen, asiakaskokemuksen parantamiseen, henkilöstön hyvinvointiin, työturvallisuuden kehittämiseen sekä talouteen. Näissä kaikissa olemme onnistuneet mittausten ja seurannan perusteella. Sievitalo on mitannut jo vuosikausia kumppaninsa kanssa mm. asiakastyytyväisyyttä koko rakentamisprosessin aikana, tarjouksesta takuutarkastukseen saakka. Tällä hetkellä asiakastyytyväisyyttä kuvaava NPS- luku on 48. Luku on rakennusalalle erinomainen. Samoin henkilöstön tyytyväisyys on huippuluokkaa, vaikka erilaiset sopeutustoimet ovat edelleen käynnissä ja koskettavat jollain tavoin lähes koko organisaatiota.

Markkinan odotukset koron ja inflaation laskusta, asuntojen tarve, sekä haaveet omasta kodista ovat täyttäneet alkuvuoden sekä kesän osalta tilauskirjamme. Syyskaudelle ja alkutalveen löytyy vielä vapaita aloituspaikkoja, joten nyt on hyvä ja oikea aika aloittaa oman kodin rakentaminen. Ole rohkeasti yhteydessä taloedustajiimme, joiden kanssa voit aloittaa yhteisen tien uuteen kotiinne.

Kirjasimme strategiaamme, ettemme halua olla suurin, mutta haluamme olla Halutuin, Laadukkain ja Luotettavin talotoimittaja. Tätä kaikkea Sievitalo on jo tänään!

Kiitos kaikille asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme sekä tietysti koko henkilöstölle menneestä vuodesta ja samalla toivotan oikein hyvää jatkoa kaikille tästä eteenpäin.

Tästä on hyvä jatkaa!

 

Petri Silver
Liiketoimintajohtaja
Sievitalo Oy

 

 

Yhteystiedot

Pyydä tarjous Sievitalosta!