Sievitalon vuoden 2023 alustava tilinpäätös on valmistunut

Sievitalon vuoden 2023 alustava tilinpäätös on valmistunut

Vuosi 2023 oli rakennusalalla monin tavoin tasaisempi vuosi kuin edeltäjänsä. Inflaation vaikutukset olivat pitkälti ohi, ja monet materiaalihinnat laskivat lähelle sitä tasoa, mitä ne olivat ennen suuria hinnankorotuksia. Materiaalien yleinen saatavuus parani, eikä saatavuusongelmista johtuneita työmaiden viivästyksiä tullut.

Kaupallisesti rakennusala on edelleen tavallista alhaisemmalla tasolla. Sievitalon liikevaihto putosi 37,5 %, ja koko rakennusalan jopa noin 50 %. Koko markkinaan verrattuna ja tulokseen suhteutettuna pidämme vuotta 2023 Sievitalolla onnistuneena.

 

Voitollinen tilikausi ja vakaa omavaraisuusaste

Sievitalon tilikausi oli voitollinen 320 452 eurolla ja omavaraisuusaste nousi 32 prosenttiin. Myös yrityksen maksuvalmius on hyvällä tasolla.

Sievitalon omavaraisuusaste 2020-2023

 

Voitollisen tilikauden ja kasvaneen omavaraisuusasteen lisäksi Sievitalon liikevaihto tippui muuta markkinaa vähemmän.

Talopakettien aloitukset ovat vähentyneet vuodesta 2022 vuoteen 2023 noin 50 % (RTS-tutkimus). Tähän peilaten Sievitalojen aloitukset ja liikevaihto on puolestaan pienentynyt vain noin 37,5 %.

 

Sievitalon liikevaihto 2023

 

Tulevaisuus näyttää valoisalta

Alkanut vuosi on tuonut tullessaan hyviä tuulia. Asiakkaita Sievitalolla on selkeästi enemmän kuin viime vuonna, ja kauppaa tulee tasaisesti.

Uskomme, että korkojen kääntyessä laskuun alalle kertynyt patouma lähtee purkautumaan, ja loppuvuosi tuo tullessaan selkeästi vilkkaampaa kaupankäyntiä.

Kuluneen vuoden aikana olemme panostaneet erityisesti työn laatuun ja tekemisen hallintaan. Tehtyjen toimenpiteiden seurauksena Sievitalon asiakastyytyväisyys on noussut erinomaiselle tasolle (NPS 46).

Tehtyjen toimenpiteiden seurauksena parantunut asiakastyytyväisyys on Sievitalolle ensiarvoisen tärkeää. Pidämme kiinni hyviksi havaituista toimintamalleista ja asiakastyytyväisyydestä jatkossakin.

Haluamme, että meiltä ostetaan taloja ennen kaikkea laajan toimitussisällön, laadukkaan tekemisen ja kilpailukykyisen hinnan vuoksi.

Ota yhteyttä oman alueesi edustajaan ja aloita matka kohti unelmakotiasi jo tänään!

 

Yhteystiedot

Pyydä tarjous Sievitalosta!