Sievitalo uudisti yhtiörakenteensa

Sievitalo Oy uudisti yhtiörakenteensa perustamalla Sievi Group-konsernin, jonka tytäryhtiöt muodostettiin Sievitalon aiemmista liiketoiminta-alueista. Uudistuksen keskeisin tavoite on parantaa kannattavuutta lisäämällä liiketoiminta-alueiden kustannustehokkuutta ja selkeyttämällä niiden johtamisvastuita.

– Pientalorakentamiseen keskittyvässä liiketoiminnassa Sievitalon vahvuutena olivat useat tukijalat eli liiketoiminta-alueet.
Olemme kasvaneet voimakkaasti, ja uudistuksella halusimme vahvistaa näitä tukijalkoja esimerkiksi myynnin ja kulurakenteen entistä tarkemmalla seurannalla tytäryhtiötasolla, sanoo Sievitalon toimitusjohtaja Jaakko Tokola.

Yhtiörakenteen uudistaminen toteutettiin vaiheittain neljän kuukauden kuluessa vuoden 2019 alusta lähtien. Yksi osa konsernin kehittämistä on oman tuotannon lisääminen.

– Meille valmistui Sieviin elementtitehdas vuoden 2018 lopulla. Yhtenäistämällä elementtituotannon Sievi Groupin yhtiökohteissa ja omakotirakentamisessa varmistamme toimitusvarmuuden ja parannamme koko rakentamisketjun laatua, toimitusjohtaja toteaa.

Nyt tehdyssä yhtiörakenteen muutoksessa on kyse yhdestä suurimmasta pientaloteollisuuden organisaatiouudistuksesta Suomessa, sanoo Sievitalon toimitusjohtaja Jaakko Tokola.

Kuusi tytäryhtiötä

Sievi Group koostuu konsernihallinnon lisäksi kuudesta tytäryhtiöstä Sievitalo Oy:n hallituksen jatkaessa Sievi Groupin hallituksena Jaakko Tokolan johdolla. Konsernin toimitusjohtajana toimii Jaakko Tokola, kehitysjohtajana Juha-Matti Silver ja suunnittelujohtajana Taina Jordan.

Tytäryhtiöiden operatiivinen johto on nimetty Sievitalon sisältä seuraavasti:

  • Omakotitalot: Sievitalo Oy, Heikki Linna
  • Perustajaurakointi: Sievi Asunnot Oy, Ari Heinonen
  • Elementtien valmistus ja asennus: Sievi Element Oy, Markus Göös
  • Talotekniikan rakentaminen: Sievitek Oy, Tomi Siirilä
  • KVR-urakointi: Sievi Rakennus Oy, Petri Silver
  • Hoiva- ja hyvinvointitilojen hankekehitys: Sievi Hyvinvointitilat Oy, Pauli-Pekka Österberg

Sievitalo Oy:n kuluvan kauden budjetoitu liikevaihto on 63 miljoonaa euroa.

– Liikevaihdosta 60 prosenttia muodostuu perustajaurakoinnista, 30 prosenttia omakotirakentamisesta ja 10 prosenttia hyvinvointirakentamisesta. Lähivuosina hyvinvointirakentamisen osuus kasvaa merkittävästi, Jaakko Tokola arvioi.

”Toimialan suunta ylöspäin”

Pientaloteollisuuden volyymit ovat tällä hetkellä historiallisen alhaiset. Tokola sanoo tilanteen luovan näkymää edessä olevasta kasvusta.

– Suunta on väistämättä ylöspäin. Enemmän olisin huolissani suhdanteista, jos olisimme iso kerrostalo- tai toimitilarakentaja. Pientalopuolella heilahtelut ovat perinteisesti pienempiä, minkä lisäksi tulevalla Sievi Groupilla on monta tukijalkaa tasaamassa suhdannevaihteluita. Meidän tärkein menestystekijä on jatkossakin osaava henkilöstö, joka haluaa menestyä ja kehittää organisaatiota.

Lisätiedot:
Jaakko Tokola, toimitusjohtaja
Sievi Group Oy
puh. 050 5724 547
jaakko.tokola@sievitalo.fi